Perinnetulisijat muurarimestarilta Seinäjoelta

Perinnetulisijat ovat uunimuurarin taidonnäytteitä, joissa kauneus ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä. Takkamaestro muuraa sydänmuurit, leivinuunit, avotakat ja muut perinnetulisijat mittatilaustyönä, perinteitä kunnioittaen.

Sydänmuurit ja pellimuurit

Perinnetulisijoista kenties legendaarisin on pohjalainen sydänmuuri. Talon lämpimänä keskipisteenä sen massiivinen rakenne varastoi lämpöä tehokkaasti ja luovuttaa sitä pitkään. Kokonaisuuteen kuuluu myös ruoanlaittopisteitä, joten lämmön lisäksi tulisijasta on iloa myös kotikokille.

Pellimuuri eli pystyuuni tuottaa nopeaa lämpöä taloosi. Käsityönä muurattu pystyuuni on taatusti tiloihisi sopiva ja kestää käytössä valmiselementeistä rakennettua paremmin. Pellimuuri voidaan varustaa lasi- tai umpiluukuilla.

Sydänmuurit ja pellimuurit voidaan rakentaa sekä uusiin että vanhoihin kiinteistöihin. Autamme mielellämme sinua valitsemaan sopivan tulisijan kotiisi!

Leivinuunit ja hellat

Pidit sitten padoista tai pitsoista, leivinuunissa ruoka paistuu maukkaaksi ja meheväksi. Aito puu-uuni tuo makuelämysten lisäksi kotiisi tehokkaan lämmönlähteen. Kokonaisuuteen voi kuulua myös puuhella tai muita ruoanlaittopisteitä.  

Takkamaestro tekee ruoanlaittoon soveltuvat tulisijat mittatilaustyönä. Uunin koko ja ominaisuudet suunnitellaan käyttäjän mukaan – pienistä kotikeittiöistä ravintoloiden tehopakkauksiin.

Avotakat ja erikoistulisijat

Vietä tunnelmallisia iltoja avotakan loimussa, vaikka makkaraa grillaten. Yksilöllisesti kotiisi suunniteltu ja käsin muurattu avotakka on sisustuselementtinä ylittämätön. Takkamaestro tekee avotakat uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin, aina toivedesi mukaan.

Vuosien varrella olemme muuranneet monia erikoistulisijoja. Olemme rakentaneet esimerkiksi kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät perinteinen leivinuuni ja sähköhella. Kerro siis meille ideasi, niin pohditaan yhdessä, miten se voidaan toteuttaa!