Hormit

Hormi on osa rakennusta. Se vaikuttaa julkisivuun ja perustuksiin ja toisaalta tulisijan asennus vaikuttaa hormin sijaintiin, joten hormi tulee mukaan jo suunnitteluvaiheessa.

Hormin valintaan vaikuttavat paino, hinta, työpanos, paloturvallisuus ja ulkonäkö. Suunnittelussa yleensä pyritään siihen, että kaikki tulisijat voidaan keskittää samalle alueelle, jolloin voidaan rakentaa yksi piippu. 

Takkamaestro toteuttaa erityyppiset hormiratkaisut asiakkaan tarpeen mukaisesti.

(Lähde: Tiiliteollisuusliitto 2015, Muuratut savupiiput-esite)

Tiilihormit

Hankkiessasi Takkamaestron muuraaman tiilihormin saat merkittäviä etuja. Tiilihormi on piipuista ainoa joka toimii hukkalämmön varaavana massana. Hyöty on osoitettu VTT:n polttokokeissa.

Tiilipiippu on paloturvallinen ja tulisijojen määrästä riipuen siihen on helppo tehdä myös tarvittava määrä hormeja. Lisäksi hormeja pystytään yhdistelemään. Hormin eduksi voidaan katsoa myös se, että esim. rakennuksen valmistumisen ajaksi voidaan rakennuksen ilmanvaihto ja lämmitys hoitaa taloudellisesti kiinnittämällä siihen väliaikainen tulisija.

Takkamaestron kehittämä hormin esivalmistelu tuo asiakkaalle seuraavia etuja:

  • aputyöt jäävät lähes täydellisesti pois
  • telinetyöt vähenee ja muurasjätettä ei synny
  • hormi toimitetaan valmiiksi pohjatasoitettuna
  • hormin katon osuus voidaan muurata joko puhtaaksimuurattuna, erilaisin horminpää vaihtoehdoin tai ulkopuolista pellitystä silmälläpitäen
  • hormi on muurattu kuivissa olosuhteissa ja kuivatettu ennen kohteeseen tuontia